Navigacija

Sveika Neringa, 2023!
Renginiai Rugsėjo 16, 2023
Blogas
news image
O buvo taip...
Sausio 26 dienos rytą keli gimnazijos antrokai ir jų lietuvių kalbos mokytoja patraukė Priekulės link. Ievos Simonaitytės gimnazijoje vyko respublikinė mokytojų ir mokinių patyriminė konferencija „Man įdomu: Ieva Simonaitytė istorijos, kultūros ir literatūros kontekste“, skirta rašytojos Ievos Simonaitytės jubiliejinių metų užbaigimui. Renginys prasidėjo Priekulės gimnazijos mokinių literatūrine kompozicija ,,Augau taip” apie romano ,,Aukštujų Šimonių likimas” veikėjos Roželės, t.y. pačios rašytojos, gyvenimą. Kompozicijoje buvo panaudoti netradiciniai elementai – akmenėliai, kuriuos pasitelkiant buvo keliama įtampa ir aukščiausiame kulminacijos taške jie buvo efektingai panaudoti. Šis pasirodymas mums paliko labai didelį įspūdį. Konferencijoje mokytojai ir mokiniai iš Priekulės, Šilutės, Šilalės, Gargždų bei Klaipėdos skaitė pranešimus apie Ievos Simonaitytės kovą už gimtąją kalbą, rašytojos paveldo įamžinimą, jos kūrinių vertimus į kitas pasaulio kalbas, apie tautinės tapatybės išsaugojimą, apie veikėjų vardus žinomame romane „Aukštujų Šimonių likimas“, Mažosios Lietuvos tautinį kostiumą bei to krašto mados ypatumus. Taip pat Vilniaus universiteto profesorius Domas Kaunas pristatė savo naują knygą „Aš esu Etmės Evė“, papasakojo įdomiausius amžininkų liudijimus apie I. Simonaitytę, kurie padėjo daugiau sužinoti apie rašytojos asmenybę: jos nenuspėjamą charakterį, meilę tėvynei bei drąsą nebijoti būti kitokiai. Taip pat konferencijoje buvo pristatyta mokinių ekslibrių paroda. Mūsų gimnazijos 2c klasės mokinės Asta Romikaitytė ir Gabija Gadeikytė pristatė pranešimus „Jaunos moters drama I. Simonaitytės romane „Aukštujų Šimonių likimas“ bei „I. Simonaitytės romano veikėjų vardų kilmė ir reikšmė“. O Beata Masiokaitė (2a), Gabija Gadeikytė (2c) ir Martynas Krupskis (2d) buvo paruošę literatūrinę kompoziciją „O buvo taip…“.Visi renginio dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais bei mokslininko, rašytojo Domo Kauno knyga su paties autoriaus autografu. Ši konferencija buvo labai naudinga, nes pagilinome savo jau turimas žinias apie iškilią XX a. Mažosios Lietuvos, t.y. Klaipėdos krašto, rašytoją, išmokome nugalėti scenos baimę ir visi kartu su mokytoja Sigita Radzevičiene gerai praleidome laiką.
 
 
 

Paskutinį kartą atnaujintas: 2018-01-30 21:44:14

Mokiniai, garsinantys gimnaziją mokinių atsiminimai

Kristupas Linas Bernotas-Karazija, šiais metais (2022) baigęs Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnaziją, jau garsina gimnaziją visoje Lietuvoje. Jo kelis eilėraščius publikavo meno ir literatūros tinklalapis „Meno bangos“: https://www.menobangos.lt/kristupas-linas-bernotas-karazija-eilerasciai/.

Herkaus Gudavičiaus laimėjimai: nacionalinis debatų čempionatas -  geriausias kalbėtojas Lietuvoje, 12 geriausias english-as-a-foreign-language kalbėtojas pasaulyje.

Apie mus rašo

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazija iki egzaminų sesijos likusias šimtą dienų pasitiko nauja mokyklos tradicija - mokyklą paliekanti XXVII laida pristatė spektaklio „Dūmeliai arba septyneri metai burtų ir magijos mokykloje“ premjerą. Kad šioje gimnazijoje mokosi moksliukai, nepakeliantys galvų nuo knygų - tik pasenęs mitas. Gimnazijos sėkmė - talentingi moksleiviai, atsidavusi pedagogų komanda ir didžiulis mokyklos administracijos siekis ugdyti laisvus, laimingus žmones.

Publikuota Vakarų ekspresas 2023-03-16

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje duris atvėrė ISM „Verslo klasė“ – pirmoji tokia uostamiestyje. Modernioje klasėje bus plėtojami šiuolaikinio mokymo metodai, siekiant sustiprinti moksleivių ekonomikos, finansinio raštingumo ir verslumo žinias. Pamokas ves mokytojai ir ISM universiteto dėstytojai bei alumnai.

Publikuota Delfi 2022-10-26
Naujausi blogo įrašai
blog image

Balandžio 16 d. Šilalėje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių krepšinio 3x3 (gim. 2008 m. ir jaunesnių) tarpzoninės varžybos! Ten dalyvavo ir „Ąžuolyno” komanda, sudaryta iš pirmokų Naurio Jovaišo, Edeno Žilinsko, Emono Žilinsko ir Igno Leščiausko. Ši auksinė ąžuolyniečių komanda prieš tai jau nuskynė laurus pirmajame varžybų etape Klaipėdoje, taip pat jokių šansų savo varžovams nepaliko ir antrajame, Vakarų Lietuvos komandų, etape Tauragėje, o šįkart, varžydamiesi su Plungės, Šilalės ir Kėdainių stipriausiomis komandomis, ir vėl užtikrintai iškovojo pirmąją vietą bei pateko į finalinį visos Lietuvos etapą, kuriame sieks geriausios gimnazijos komandos titulo. Be galo didžiuojamės šiais mokiniais, kurie garsina mūsų mokyklos vardą visoje Lietuvoje, aukodami savo laisvą laiką ir energiją. Linkime jiems ir toliau užtikrintai žengti pergalės link!

2024-04-26 Autorius: Zigmantas Butkus
blog image

Pavasario sezonas gausus ne tik egzaminų ar kitų atsiskaitymų, bet ir sporto renginių!

Štai balandžio 13-ąją dieną Klaipėdoje vyko tradicinis ir kasmetinis Ekomaratonas. Jame tarp gausaus dalyvių būrio buvo ir mūsų gimnazijos atstovų: Aridas Simaitis, Antanas Sabulis, Žygimantas Juška ir fizinio ugdymo mokytojas Zigmantas Butkus. Maratono dalyviai turėjo bėgti 4,2 km ilgio trasa, besidriekusia miško takais ir takeliais, o norimą bėgti atstumą buvo galima pasirinkti savarankiškai. Galime pasidžiaugti, jog ąžuolyniečiams šiame bėgime pasisekė itin sėkmingai - visi pasiekė savo asmeninius rekordus: Antanas pirmąkart įveikė 21 kilometro - pusės maratono - distanciją, Aridas įveikė 29 kilometrus, mokytojas Zigmantas 33 kilometrus, o Žygimantas - net 38 kilometrų distanciją! Mokiniams tai buvo puiki nauja patirtis, džiaugiamės jų rezultatais ir linkime dar didesnių pasiekimų artėjančiame Vilties bėgime!

2024-04-26 Autorius: Zigmantas Butkus
blog image

Kovo 27 dieną Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centre įvyko išskirtinis renginys – debatų prezentacija, kur aštuoni Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos vienuoliktokai nagrinėjo itin aktualią šiandienos visuomenei temą: ar socialinės medijos daro daugiau naudos ar žalos?
Šie debatai buvo surengti Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos anglų kalbos mokytojos Redos Mačiukaitienės iniciatyva, siekiant supažindinti kitus miesto anglų kalbos mokytojus su debatų organizavimu, jų vykdymu ir svarba ugdymo procese. Tikslas buvo parodyti, kaip debatai gali tapti puikiu būdu lavinti mokinių kritinį mąstymą, komandinio darbo įgūdžius bei viešojo kalbėjimo ir užsienio kalbų mokėjimo gebėjimus.

Skaityti toliau...

 

2024-04-10 Autorius: Ieva Daukantaitė, 3d
Rodyti visus
Projektai ir Partneriai
Kaip mus rasti

Neįgaliųjų režimas įjungtas