Navigacija

Sveika Neringa, 2023!
Renginiai Rugsėjo 16, 2023
Blogas
news image
Bendravimas tarsi stebuklas...

Trečiadienį, gegužės 16-ą dieną, turėjome galimybę apsilankyti Giruliuose įsikūrusiuose Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių globos namuose ir pradžiuginti vaikus dainomis, linksmais žaidimais ir muilo burbulų fiesta.

Šaunu, kad susirinko gana didelė grupė mokinių iš pirmų, antrų ir trečių klasių. Įžengus pro Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų duris, buvo nedrąsu tiek mums, tiek mažiesiems, tačiau jau po kelių akimirkų visų veiduose švietė šypsenos, žaidėme žaidimus, gaminome lėles iš siūlų, šokome, visi kartu dainavome ir klausėmės dainų, akomponuojamų gitaros akordų. Artimiau susipažinę su vaikais, supratome, kokie jie smalsūs, nuoširdūs, geranoriški, bet drauge trapios ir pažeidžiamos asmenybės, kupinos svajonių. Sužavėjo susidomėjimo kupinos vaikų akys pažvelgus į mums, rodos, įprastą transporto priemonę - sunkvežimį. Supratome, kaip nuostabu būtų pažvelgti į pasaulį mažųjų draugų akimis, matyti stebuklus paprastuose, kasdieniškuose dalykuose. Ir tuomet darsyk įsitikinome, kad šiuolaikinę visuomenę yra sukaustę visiškai nepagrįsti stereotipai, kad vaikų namų globotiniai dažniausiai būna agresyvūs, pikti ir nenuspėjami. Be galo
džiaugiamės įgyta patirtimi, suteikusia teigiamų emocijų ir palikusia šiltą prisiminimą mūsų širdyse.

 

Paskutinį kartą atnaujintas: 2018-05-23 19:46:37

Mokiniai, garsinantys gimnaziją mokinių atsiminimai

Kristupas Linas Bernotas-Karazija, šiais metais (2022) baigęs Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnaziją, jau garsina gimnaziją visoje Lietuvoje. Jo kelis eilėraščius publikavo meno ir literatūros tinklalapis „Meno bangos“: https://www.menobangos.lt/kristupas-linas-bernotas-karazija-eilerasciai/.

Herkaus Gudavičiaus laimėjimai: nacionalinis debatų čempionatas -  geriausias kalbėtojas Lietuvoje, 12 geriausias english-as-a-foreign-language kalbėtojas pasaulyje.

Apie mus rašo

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazija iki egzaminų sesijos likusias šimtą dienų pasitiko nauja mokyklos tradicija - mokyklą paliekanti XXVII laida pristatė spektaklio „Dūmeliai arba septyneri metai burtų ir magijos mokykloje“ premjerą. Kad šioje gimnazijoje mokosi moksliukai, nepakeliantys galvų nuo knygų - tik pasenęs mitas. Gimnazijos sėkmė - talentingi moksleiviai, atsidavusi pedagogų komanda ir didžiulis mokyklos administracijos siekis ugdyti laisvus, laimingus žmones.

Publikuota Vakarų ekspresas 2023-03-16

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje duris atvėrė ISM „Verslo klasė“ – pirmoji tokia uostamiestyje. Modernioje klasėje bus plėtojami šiuolaikinio mokymo metodai, siekiant sustiprinti moksleivių ekonomikos, finansinio raštingumo ir verslumo žinias. Pamokas ves mokytojai ir ISM universiteto dėstytojai bei alumnai.

Publikuota Delfi 2022-10-26
Naujausi blogo įrašai
blog image

„Mus ištiko laisvė.“

Tokiais žodžiais Lietuvos visuomenininkas Leonidas Donskis apibūdina kovo 11-ąją dieną pasirašytą Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo aktą. Laisvė būti savimi, didžiuotis savo tauta.

Kovo 11- oji garsiai nuskambėjo Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje ir suvirpino širdies stygas geriausiomis „Roko maršo“ dainomis. „Roko maršas“ - tai muzikos festivalis 1987–1989 m. žadinęs lietuvius nuo sovietmečio apatijos, suteikęs tautai jėgų siekti nepriklausomybės.

Antrų gimnazijos klasių mokiniai kartu su instrumentine grupe drebino sceną atlikdami „Anties“ dainą „Kažkas atsitiko“, įkvėpė revoliucinę nuotaiką vienintele tiesa - „Lietuva – tai jėga“ ir atliko legendinę „Fojė“ dainą „Laužo šviesa“.

Džiaugiamės nuostabiomis vedėjomis, dėkojame renginio organizatoriams ir žiūrovams! Už nuotraukas ačiū @Užfiksavau

Branginkime ir vertinkime laisvę, esminį laimingo gyvenimo šaltinį. Tegul jis nesenka, tegul augina gražiausius jausmus mūsų širdyse.

2024-03-12 Autorius: Goda Špučytė
blog image

Sausio trečiasis sekmadienis - Pasaulinė sniego diena. Ta proga vasario 5-9 dienomis Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos mokinės fizinio ugdymo pamokas pasitiko su šiaurietiško ėjimo lazdomis
rankose. Visą savaitę merginos ėjo į lauką ir mokėsi šiaurietiško ėjimo technikos. Ją įvaldyti padėjo įvairūs pratimai bei mokytojų patarimai. Tokios pamokos padėjo mokinėms įkvėpti gryno oro ir bent trumpam pailsėti nuo kasdienybės.

Daugiau nuotraukų...

2024-02-15 Autorius: Oksana Simaitienė
blog image

Pasaulinė ligonių diena šiemet minima jau 32-ąjį kartą. Popiežius Jonas Paulius II 1992 metais vasario 11-tąją paskelbė Pasauline ligonių diena. Šią dieną žmonės raginami melstis už sergančiuosius ir aplankyti ligonius. Linkėdami greičiau pasveikti pacientus lankė Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos gimnazistai. Daugiau nuotraukų...

2024-02-14 Autorius: Lina Budreckienė
Rodyti visus
Projektai ir Partneriai
Kaip mus rasti

Neįgaliųjų režimas įjungtas