Navigacija

Sveika Neringa, 2023!
Renginiai Rugsėjo 16, 2023
Blogas
news image
Metų abiturientas 2020!

Koks platus šio žmogaus pasaulis, tiek daug joje telpa spalvų. Gera žinoti, kad šiandien mes turime tokių nuostabių jaunų žmonių, nepaliaujamai ieškančių ir atrandančių naujus dalykus, siekiančių išbandyti viską, ką gali pasiūlyti gyvenimas.  Ji su savo bendraklasiais visada stengėsi, kad mūsų kartu praleistas laikas būtų kuo įvairesnis.  Šarlota – žmogus, negalintis gyventi nė minutės be veiklos,  ji nepailstanti organizatorė, kupina įvairiausių idėjų, minčių ir jomis mokanti uždegti kitus. Kas, jeigu ne Šarlota, įtrauks į veiklą savo klasės draugus ir kitus gimnazijos mokinius?  Ji buvusi mokinių parlamento narė. Kaip žmogus, Šarlota labai šilta ir komunikabili, niekada neatsisakys pabendrauti su tais, kurie šalia jos, – bendraamžiais, mokytojais... Ji pastebės šalia esančio asmens nuotaiką ir ras tinkamą žodį padrąsinti, užjausti.

Skaityti toliau...

 

Kiek kartų matėme Šarlotą scenoje gimnazijos renginių metu – ji nuostabiai dainuoja, kuria muziką, veda renginius, vaidina...  Puiki skaitovė – įvairiausių skaitovų ir muzikinių konkursų nugalėtoja. Jeigu ji turi galimybę šokti – ji visada šoks su ugnele. Ji neatsisakys pasportuoti, ar suorganizuoti sportinį renginį. O jeigu mokytojas pakvies pėsčiomis nužygiuoti 50 kilometrų – argi ji galėtų atsisakyti išbandyti savo jėgas!  Šarlota gali viską, jai puikiai sekasi mokslai, ji sugebės iš savęs pareikalauti, bet pareikalaus ir iš kitų, jeigu kažkam kas nors nepavyks, ji padės išspręsti problemas.

Šarlotos vardo reikšmė labai gerai atspindi jos asmenį – laisvas žmogus, asmenybė. Dar pridurčiau: kūrybingas,  talentingas, nepaprastai jautrus, gražus, visuomeniškas ir savo asmenybės grožiu dosniai besidalijantis su kitais žmogus (mokytoja Sigita). 

Iš kitų moksleivių išsiskiria dėmesingumu, kultūringumu, ypatingu noru išmokti ir pažinti. Dėl savo užgrūdintos valios, kryptingo tikslo siekimo Šarlota turi pelnytą autoritetą tarp savo draugų ir yra pavyzdys jaunesniems mokiniams (mokytoja Sonata).

Šarlotai nedėsčiau, bet žinojau, kas ji tokia: aktyvi, drąsi, talentinga mergina! Merginoms sunkiau prasimušti šiame gyvenime, bet tikiu, kad Šarlotai pavyks viskas, ko tik imsis savo gyvenime, ji nepasitenkins likti kieno nors šešėlyje (mokytoja Ingrida).

 Didžiausias Šarlotos pasiekimas – 2019 metų geriausio „Lietuvos moksleivio“ titulas. Kad laimėtų šį titulą, turėjo įveikti nelengvą kelio atkarpą, bet tokie iššūkiai uždegė Šarlotą naujiems siekiams.  Nuoširdžiai linkime jai tiesių kelių į savo tikslus, jos svajonių išsipildymo.

Teksto autorė klasės vadovė Rima Miknevičienė

Skaitykite ir pačios Šarlotos žodžius:

„Iš tiesų pabaiga atlėkė žaibišku greičiu. Tokios baigties, žinoma, niekas nesitikėjo. Paskutinieji mokslo metų mėnesiai buvo sudėtingi, tačiau jie įrodė, kokia ypatinga esame bendruomenė, kaip kartu sugebame priimti iššūkius ir juos įveikti. Vienos durys dvyliktokams netrukus užsivers, bet iš tikrųjų mes niekur nedingsime: gyvensime prisiminimuose ar užfiksuotose akimirkose, o kartais netikėtai užsuksim ir entuziastingai dalinsimės naujais įspūdžiais. Mokinių vardu norėčiau padėkoti visa atidavusiems mokytojams ir administracijos darbuotojams už šią nelengvą, bet neužmirštamą kelionę „Ąžuolyno” gimnazijoje. Už šventes, renginius, už konkursus, darbą, aukotą laiką ir galimybes. Mūsų tarpe atradote daug mokinių „perliukų”, kaip sako lietuvių liaudies patarlė, pradėk nuo mažo darbo – padarysi didelį, tad linkiu sukurti dar daug daug didelių perlų iš mažų dulkelių. Na o jaunesniuosius įpareigojame saugoti tai, ką kartu sukūrėm. Nepamirškite, jog esate mokiniai iš didžiosios Ą.  Likite sveiki.“

                                                                                                                          

Paskutinį kartą atnaujintas: 2020-06-01 20:57:27

Mokiniai, garsinantys gimnaziją mokinių atsiminimai

Kristupas Linas Bernotas-Karazija, šiais metais (2022) baigęs Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnaziją, jau garsina gimnaziją visoje Lietuvoje. Jo kelis eilėraščius publikavo meno ir literatūros tinklalapis „Meno bangos“: https://www.menobangos.lt/kristupas-linas-bernotas-karazija-eilerasciai/.

Herkaus Gudavičiaus laimėjimai: nacionalinis debatų čempionatas -  geriausias kalbėtojas Lietuvoje, 12 geriausias english-as-a-foreign-language kalbėtojas pasaulyje.

Apie mus rašo

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazija iki egzaminų sesijos likusias šimtą dienų pasitiko nauja mokyklos tradicija - mokyklą paliekanti XXVII laida pristatė spektaklio „Dūmeliai arba septyneri metai burtų ir magijos mokykloje“ premjerą. Kad šioje gimnazijoje mokosi moksliukai, nepakeliantys galvų nuo knygų - tik pasenęs mitas. Gimnazijos sėkmė - talentingi moksleiviai, atsidavusi pedagogų komanda ir didžiulis mokyklos administracijos siekis ugdyti laisvus, laimingus žmones.

Publikuota Vakarų ekspresas 2023-03-16

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje duris atvėrė ISM „Verslo klasė“ – pirmoji tokia uostamiestyje. Modernioje klasėje bus plėtojami šiuolaikinio mokymo metodai, siekiant sustiprinti moksleivių ekonomikos, finansinio raštingumo ir verslumo žinias. Pamokas ves mokytojai ir ISM universiteto dėstytojai bei alumnai.

Publikuota Delfi 2022-10-26
Naujausi blogo įrašai
blog image

„Mus ištiko laisvė.“

Tokiais žodžiais Lietuvos visuomenininkas Leonidas Donskis apibūdina kovo 11-ąją dieną pasirašytą Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo aktą. Laisvė būti savimi, didžiuotis savo tauta.

Kovo 11- oji garsiai nuskambėjo Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje ir suvirpino širdies stygas geriausiomis „Roko maršo“ dainomis. „Roko maršas“ - tai muzikos festivalis 1987–1989 m. žadinęs lietuvius nuo sovietmečio apatijos, suteikęs tautai jėgų siekti nepriklausomybės.

Antrų gimnazijos klasių mokiniai kartu su instrumentine grupe drebino sceną atlikdami „Anties“ dainą „Kažkas atsitiko“, įkvėpė revoliucinę nuotaiką vienintele tiesa - „Lietuva – tai jėga“ ir atliko legendinę „Fojė“ dainą „Laužo šviesa“.

Džiaugiamės nuostabiomis vedėjomis, dėkojame renginio organizatoriams ir žiūrovams! Už nuotraukas ačiū @Užfiksavau

Branginkime ir vertinkime laisvę, esminį laimingo gyvenimo šaltinį. Tegul jis nesenka, tegul augina gražiausius jausmus mūsų širdyse.

2024-03-12 Autorius: Goda Špučytė
blog image

Sausio trečiasis sekmadienis - Pasaulinė sniego diena. Ta proga vasario 5-9 dienomis Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos mokinės fizinio ugdymo pamokas pasitiko su šiaurietiško ėjimo lazdomis
rankose. Visą savaitę merginos ėjo į lauką ir mokėsi šiaurietiško ėjimo technikos. Ją įvaldyti padėjo įvairūs pratimai bei mokytojų patarimai. Tokios pamokos padėjo mokinėms įkvėpti gryno oro ir bent trumpam pailsėti nuo kasdienybės.

Daugiau nuotraukų...

2024-02-15 Autorius: Oksana Simaitienė
blog image

Pasaulinė ligonių diena šiemet minima jau 32-ąjį kartą. Popiežius Jonas Paulius II 1992 metais vasario 11-tąją paskelbė Pasauline ligonių diena. Šią dieną žmonės raginami melstis už sergančiuosius ir aplankyti ligonius. Linkėdami greičiau pasveikti pacientus lankė Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos gimnazistai. Daugiau nuotraukų...

2024-02-14 Autorius: Lina Budreckienė
Rodyti visus
Projektai ir Partneriai
Kaip mus rasti

Neįgaliųjų režimas įjungtas